Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Punjabi Chole / Chana Masala

Punjabi Chole / Chana Masala

  • 250 g Kichererbsen getrocknet
  • 2 große Zwiebeln
  • 2 große Tomaten
  • Knoblauch Ingwer Paste
  • Backpulver
  • Bratöl
  • Ganze grüne Chilischoten
  • Indischer Lorbeer
  • Zimtstangen
  • Kreuzkümmel ganz
  • Kurkuma
  • Kreuzkümmel gemahlen
  • Koriander
  • Garam Masala
  • Amchor Pulver (Mango getrocknet)
  • Kaschmiri Chili
  • Anardana Pulver
  • Bockshornkleeblätter
  • Salz

Die Kichererbsen am Vortag oder mindestens für 8 h in Wasser einweichen.

Die Kichererbsen in ein Sieb abgiessen und gut abspülen. Zusammen mit ausreichend Wasser, einer Zimstange, einem Lorbeerblatt einer guten Prise Salz sowie einer guten Prise Backpulver im Dampfkochtopf gar kochen. Dies dauert nach Druckaufbau ca. 15 Mins. Nach dem abkühlen den Zimt und Lorbeer entfernen, nicht das Kichererbsenwasser abgiessen.

Die Zwiebeln sowie die Tomaten jeweils sehr klein schneiden. 2 EL Öl in eine große Pfanne geben. Eine Stange Zimt, 1 TL Kreuzkümmelsamen und 1 großes Blatt indischer Lorbeer dazu geben und 1 Minute anrösten. Dann die klein geschnittenen Zwiebeln dazu geben und auf mittlerer Stufe glasig braten. 1 EL Knoblauch Ingwer Paste dazugeben und 1 Minute andünsten. Tomatenwürfel dazu geben und so lange andünsten bis diese komplett zu einer Paste verfallen sind. Chillischoten dazu geben.

Anschließend die trockenen Gewürze dazugeben: 0,5 TL Kurkuma, 1 TL Koriander, 1 TL Kreuzkümmel gemahlen, 2 TL Kaschmiri Chili, 2 TL Mango Pulver , 1,5 TL Garam Masala, 0,5 TL Salz. Alles gut miteinander vermengen, es entsteht dabei eine eher trockene Masse. Die Kichererbsen sowie 150 ml Kichererbsenwasser dazu geben. Nochmals 200 ml Wasser dazugeben und alles gut vermengen. Anschließend 10 Minuten auf kleiner Flamme köcheln lassen. 2 TL Anardana und ca. 1 TL in den Händen zerriebene Bockshornkleeblätter dazu geben und nochmals ca. 2 Minuten köcheln lassen. Optional zum Schluss noch 1 TL veganische Butter einrühren.

Schmeckt hervorragend zu Naan Brot, Reis oder einfach ohne alles.

Rezept Newsletter